ГоловнаСвіт

Про історію заснування Rolls-Royce знімуть фільм

Світову славу компанії 1906 року принесла модель "Срібний привид".

Про історію заснування Rolls-Royce знімуть фільм
Мартин Скорсезе
Фото: ukranews.com

Мартін Скорсезе разом з британським режисером, актором і продюсером лордом Річардом Аттенборо збирається зняти фільм про історію Rolls-Royce під назвою "Срібний привид".

"Срібним привидом" називалася модель машини, яка 1906 року принесла світову славу цій британській автомобільній компанії.

За даними продюсерів, у Скорсезе мова піде не просто про машини, а й про любовні драми, де стосунки між чоловіками та жінками не менш важливі, ніж стосунки між чоловіками та машинами.

Головними героями стануть Чарльз Роллс і Генрі Ройс, інженери та підприємці, які вигадали автомобілі Rolls-Royce. Центральним жіночим персонажем стане Елеонора Торнтон, коханка лорда Монтегю з Больє, що стала моделлю для статуетки "Летючої леді", фірмового знаку Rolls-Royce.

"Історія "Срібного привиа", коли я її прочитав, мене заворожила. Я відразу подумав, що повинен це знімати", - наводить Variety слова Скорсезе.

Нинішній лорд Монтегю, в свою чергу, порадів, що настільки знаменитий режисер втілить на плівці його фамільні таємниці.

Родина Монтегю була покровителем творцям Rolls-Royce: власник садиби захоплювався автомобілями, в маєтку досі є представницький автомобільний музей.

Коли саме Скорсезе розпочне роботу, не повідомляють. Проектів у розробці у нього дуже багато, починаючи з "Вовка з Уолл-стріт", який повинен стати п'ятим спільним фільмом Скорсезе і Леонардо ДіКапріо. Повідомляли також про екранізацію норвезького детектива "Сніговик", байопіку Сінатри, екранізації "Мовчання" Сюсако Ендо з Гаелем Гарсія Берналем і Бенісіо дель Торо в ролях єзуїтів-місіонерів в Японії XVII століття. Також майстра приваблювала і біографія Елізабет Тейлор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram