ГоловнаСвіт

МЗС РФ: Росію не треба вчити демократії

Права людини стали фактором світової політики.

МЗС РФ: Росію не треба вчити демократії

У Міністерстві закордонних справ Росії вважають, що тематику захист прав людини Захід використовує як зброю.

Про це сьогодні в Держдумі РФ сказав директор департаменту МЗС РФ із гуманітарної співпраці та прав людини Василь Небензя.

В. Небензя зазначив, що праволюдська тематика стала важливим чинником світової політики. "Занепокоєність ситуацією з правами людини стає приводом втручання, іноді аж до збройного, у внутрішні справи суверенних держав і одночасно методом просування своїх зовнішніх політичних економічних інтересів", - заявив представник МЗС РФ.

За його словами, в масову свідомість вкладають тезу про те, що з правами людини благополучна ситуація на Заході, проте складне становище на Сході та Півдні.

При цьому В. Небензя визнав, що в РФ є проблеми з дотриманням прав людини і російська сторона готова вислуховувати дружні рекомендації на свою адресу.

"Неприйнятний менторський тон, який дозволяють собі деякі політики та громадські діячі на Заході, котрі намагаються вчити демократії нас і інші країни. Часто вони просто не обтяжують себе бажанням зрозуміти, що, незважаючи на те, що базові права людини універсальні, у світі існує різноманіття традицій, умов, цінностей і ситуації, що не можна всіх зрівнювати", - заявив В. Небензя.

За його словами, з Росією та іншими країнами не хочуть серйозно говорити про права людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram