ГоловнаСвіт

Renault став лідером російського ринку іномарок

Французький виробник реалізував у Росії 57,2 тисячі автомобілів.

Renault став лідером російського ринку іномарок
Renault Logan
Фото: Lenta.ru

У Росії за підсумками квітня 2012 року було продано 266 тисяч легкових і легких комерційних автомобілів, що на 14 відсотків перевищує показники 2011 року. Відповідно до досліджень аналітиків Асоціації Європейського Бізнесу (АЄБ), лідером російського автомобільного ринку залишається "АвтоВАЗ", друге місце займає Renault, яка очолила рейтинг продажів іномарок.

За даними АЄБ, "АвтоВАЗ" загалом реалізував у квітні трохи більше 50 тисяч автомобілів, показавши падіння на 11 відсотків порівняно з тим самим періодом минулого року. Продажі російського автовиробника за період з січня по квітень сягнули 159,4 тисячі машин, що на 14 відсотків гірше торішніх показників.

Продажі Renault, своєю чергою, тільки в квітні зросли на 24 відсотки (17,9 тисячі проданих машин). За період із січня по квітень французька компанія реалізувала в Росії 57,2 тисячі автомобілів, що на 26 відсотків перевищує рівень 2011 року.

Згідно з доповіддю АЄБ (повна версія доступна в форматі. Pdf), в десятку лідерів російського ринку також увійшли (у порядку зменшення): Hyundai, Kia, Chevrolet, Nissan, VolksWagen, Toyota, Ford і Skoda. Всі вони показали впевнене зростання продажів за період із січня по квітень. Беззаперечним лідером зростання продажів став VolksWagen, який збільшив реалізацію автомобілів за перші чотири місяці 2012 року на 103 відсотка - до 50,5 тисячі автомобілів. У квітні (порівняно з минулим роком) зростання продажів німецької компанії становило 82 відсотки (14,7 тисячі проданих машин).

Найбільш продаваними моделями в Росії за підсумками періоду з січня по квітень 2012 року залишилися Lada Kalina (41,7 тисячі машин) і Lada Priora (38,8 тисячі машин). Слідом за ними йдуть Hyundai Solaris (38000 автомобілів), Ford Focus (28,6 тисячі машин) і Lada Granta (26,6 тисячі проданих автомобілів). Замикають десятку лідерів Kia Rio, Renault Logan, VolksWagen Polo і Lada Samara.

За словами голови Комітету автовиробників АЄБ Девіда Томаса (David Thomas), стійке зростання російського автомобільного ринку триває і в другому кварталі 2012 року. У загальній складності з січня по квітень 2012 року в Росії було продано 880 тисяч машин, що на 18 відсотків перевищує торішній показник. Усього, за оцінками АЄБ, 2012-го на російському ринку може бути реалізовано близько 2,85 мільйона легкових і легких комерційних автомобілів. У рекордному з продажу машин 2008 році в Росії було реалізовано 2,84 мільйона автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram