ГоловнаСвіт

Виробництво фотоапаратів Canon довірять роботам

Компанія замінить робітників на своїх заводах на роботів до 2015 року.

Виробництво фотоапаратів Canon довірять роботам
Рабочие на заводе Canon в Нагасаки
Фото: Lenta.ru

Японська компанія Canon стане першим виробником цифрових фотоапаратів, який повністю перейде на автоматизоване виробництво.

Canon планує замінити всіх робітників на своїх заводах на роботів до 2015 року. Спочатку автоматизують заводи компанії в Японії, а потім, якщо експеримент визнають успішним, роботів запровадять іще на трьох підприємствах за межами країни.

Серед перших автоматизують завод із виробництва змінних об'єктивів у місті Уцуномія, префектура Тотігі. Роботи там заступлять людей 2013 року.

При цьому робітникам, місця яких займуть машини, не загрожує звільнення. Люди контролюватимуть виробництво, а частина з них отримає роботу в інших підрозділах Canon.

Компанія розраховує, що перехід на автоматизоване виробництво сприятиме скороченню витрат. Це, своєю чергою, дозволить Canon зберегти заводи в Японії, а не переносити їх в Індію чи Китай, де робоча сила коштує дешевше.

Canon є найбільшим у світі виробником фотоапаратів, займаючи близько 20% ринку цифрових камер. Компанія випускає "дзеркалки" EOS, об'єктиви з байонетом EF, а також компактні фотоапарати IXUS і PowerShot.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram