ГоловнаСвіт

Anonymous атакували захисників авторських прав у Німеччині

Авторське право оголосили "історичним завоюванням громадянської свободи".

Anonymous атакували захисників авторських прав у Німеччині
Эмблема Anonymous
Фото: Lenta.ru

Хакери з групи Anonymous виклали в інтернет особисті дані знаменитостей, які підписали відкритий лист із закликом посилити законодавство в сфері авторських прав. На сайті-файлообміннику з'явилися, зокрема, їхні імена, домашні адреси, телефони, факси й адреси електронної пошти.

На цей момент відкритий лист підписали близько шести тисяч відомих у Німеччині діячів мистецтва та науки. Однак іще не всі їхні імена встигли опублікувати на сторінці, де викладено послання.

Координатор акції, літературний агент Маттіас Ландвер (Matthias Landwehr) сприймає дії Anonymous як загрозу і тиск. На його думку, в такий спосіб хакери намагаються змусити інших людей відмовитися від підтримки ініціативи на захист авторських прав. Він зазначив, що подібні методи зазвичай використовують у "тоталітарних державах".

Організатори акції, яку проводять спільно з виданням Zeit, у відкритому листі оголосили авторське право "історичним завоюванням громадянської свободи в боротьбі з феодальною залежністю". Інтернет із його "культурою халяви", на їхнє переконання, ставить під загрозу це "завоювання". На їхню думку, користувачі звикли до того, що отримують усе безкоштовно, великі інтернет-концерни відмовляються брати на себе відповідальність за обмін авторськими творами в мережі, а політики закликають іще більше пом'якшити законодавство. Противники авторського права заперечують, що головним підсумком жорсткості законодавства стане цензура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram