ГоловнаСвіт

Партії в Греції домовилися про створення уряду

Усі три партії згодні прийняти фінансову допомогу Євросоюзу і МВФ.

Партії в Греції домовилися про створення уряду
Алексис Ципрас
Фото: reporterus.com

Три парламентські партії Греції 13 травня домовилися про створення коаліційного уряду.

Угоду укладено за підсумками екстрених переговорів, які представники політичних сил провели в неділю. Про підсумки зустрічі розповів лідер ліворадикальної коаліції "СІРІЗА" Алексіс Ціпрас, яка в уряд не увійде.

За словами Ціпраса, новий уряд пропрацює два роки. Основними силами в коаліції стануть "Нова демократія" (консервативна партія) і рух ПАСОК (соціалісти). Третій учасник - партія "Демократичні ліві". Всі три партії згодні прийняти фінансову допомогу Євросоюзу і МВФ в обмін на жорстке урізання видатків бюджету. Ціпрас раніше називав цей план "злочинним".

Між тим, керівництво "Демократичних лівих" у неділю заявило, що їхня політсила не давала згоди на участь у коаліції. Заяву Алексіса Ціпраса представники партії назвали брехнею.

"СІРІЗА", що зайняла друге місце на дострокових парламентських виборах 6 травня, раніше отримала від президента мандат на формування уряду, проте не змогла створити коаліцію з іншими парламентськими партіями. До цього з такими ж труднощами зіштовхнулася "Нова демократія". Якщо б 13 травня не вдалося домовитися про створення уряду, то Греції довелося б проводити нові вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram