ГоловнаСвіт

У Мадриді розігнали наметове містечко "незгодних"

Іспанці протестують проти зниження життєвого рівня.

У Мадриді розігнали наметове містечко "незгодних"
Фото: http://ria.ru

Правоохоронці Іспанії в неділю вранці ліквідували наметове містечко "незгодних" на центральній мадридській площі Пуерта дель Соль, затримавши 18 осіб.

Про це повідомляє національна поліція.

Затримані намагалися протидіяти правоохоронцям, які виконували рішення столичної влади з очищення площі Пуерта дель Соль від мітингувальників. Раніше влада Мадрида дозволила провести маніфестацію руху обурених на центральній площі столиці до 22.00 суботи, однак попередили організаторів акції, що поліція застосує силу, якщо вони спробують окупувати площу і розташуватися на ній табором.

"Рух незгодних", також відомий як рух 15М, отримав назву за датою свого створення 15 травня 2011 року, коли молодь провела масові акції протесту в Мадриді проти зниження життєвого рівня і зажадала від влади створення робочих місць, вирішення проблеми корупції і подолання кризи.

У суботу тисячі молодих людей узяли участь в акціях протесту в декількох містах Іспанії.

Демонстрації, зокрема, пройшли в Мадриді та Барселоні, їх було приурочено до річниці створення руху. За даними МВС країни, в маніфестаціях узяли участь 72 тисячі осіб. Організатори акцій протесту, своєю чергою називають цифру, що в декілька разів перевищує офіційні дані.

Водночас, як повідомляють місцеві ЗМІ, представники "руху незгодних", мають намір у неділю знову провести акції протестів у центрі Мадрида й інших іспанських містах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram