ГоловнаСвіт

Тбілісі потерпає від повені, є жертви

Сильних дощів у столиці Грузії очікують і протягом двох найближчих днів.

Тбілісі потерпає від повені, є жертви
архивное фото
Фото: opinion.ge

Унаслідок повені в Тбілісі загинуло п'ять осіб.

У Тбілісі в ніч проти неділі сталася повінь, викликана сильною зливою. В районі Ортачала з русла вийшла річка Кура, що проходить через місто, було затоплено вулиці, прилеглі до набережної. Грузинські телеканали показували в ефірі кадри з місця подій - віднесені течією і покручені автомобілі. На допомогу населенню було мобілізовано рятувальників і військових.

Чотири особи - двоє жінок і двоє дітей, загинули в одному будинку, коли потік води, що спускався схилом вулиці, зруйнував старий будинок.

П'ята загибла - це самотня жінка віком 84 років, яка також проживала неподалік в одному з будинків на першому поверсі. Вода затопила приміщення, де перебувала старенька.

Сильні зливи і повінь призвели до того, що в районі Ортачала, який найбільше постраждав від НП, вода затопила підвали і перші поверхи й інших будівель. На вулицях, прилеглих до набережної річки Кури, і в низці інших районів вода пошкодила міську інфраструктуру - дороги, будівлі, лінії електропередачі, системи каналізації.

Унаслідок повені низці вулиць у Тбілісі було перервано подачу електроенергії, фахівці працюють над усуненням несправностей і відновленням подачі електроенергії.

Загалом, до 9-ї ранку ситуація в місті нормалізувалася, повідомляє грузинське МНС.

Водночас грузинські телекомпанії в своїх повідомленнях зазначають, що незважаючи на труднощі в низці районів Тбілісі, зумовлених зливою і повінню, тбіліський аеропорт і залізниця працювали в звичайному режимі. Також наголошують, що небезпеки забруднення питної води у зв'язку з наслідками повені в столиці Грузії немає. У столиці Грузії з ранку неділі в звичайному режимі працює метро.

Сильних дощів у столиці Грузії та в східній частині країни також очікують упродовж двох найближчих днів - повідомили в Національному агентстві навколишнього середовища Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram