ГоловнаСвіт

Англійці проїхали в таксі 69 тисяч кілометрів

Книга рекордів Гіннесса визнала поїздку найтривалішою.

Англійці проїхали в таксі 69 тисяч кілометрів
Ли Пернелл и Джон Эллисон в Москве
Фото: Lenta.ru

Компанія англійців зробила найбільшу мандрівку в кебі таксі. Пол Арчер, Джонні Еллісон і Лі Пернелл подолали автомобілем понад 69 тисяч кілометрів. Їхня поїздка тривала рік і три місяці, і за цей час чоловіки встигли побувати в 50 країнах на чотирьох континентах.

У бесіді з журналістами Арчер розповів, що ідея вирушити в мандри кебом виникла близько чотирьох років тому. Він і двоє його друзів напідпитку взяли таксі, а коли приїхали до місця призначення, усвідомили, що поїздка обійшлася їм дуже дорого. Після цього вони вирішили купити власне таксі й побити антирекорд вартості поїздки, установлений ними того вечора.

У підсумку Арчер, Еллісон і Пернелл звільнилися зі своїх робіт, купили на он-лайн-аукціоні eBay старе таксі й вирушили в дорогу, що загалом коштувала їм 80 тисяч фунтів стерлінгів (більш ніж 99 тисяч євро).

За час своєї подорожі компанія англійців стикалася з різними труднощами: наприклад, у Москві їх затримала поліція (за що, не вказано), до Молдови їх спочатку відмовлялися пускати через неправильно оформлені візи, а з Ірану взагалі намагалися вислати, оскільки сприйняли за шпигунів.

Англійці повернулися додому 11 травня 2012 року. У Лондоні їх вітали кілька десятків столичних таксистів. Книга рекордів Гіннесса визнала поїздку Арчера, Еллісона та Пернелла найтривалішою подорожжю в таксі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram