ГоловнаСвіт

"Аерофлот" звільнив співробітницю за насмішку над катастрофою Sukhoi Superjet-100

Індонезія припинила закупівлю російського авіалайнера.

"Аерофлот" звільнив співробітницю за насмішку над катастрофою Sukhoi Superjet-100

Стюардесу "Аерофлоту" звільнили після того, як вона залишила на своїй сторінці у Twitter знущальний коментар про катастрофу російського авіалайнера Sukhoi Superjet-100 в Індонезії.

9 травня після повідомлень про авіакатастрофу SSJ-100 користувач Twitter 4katrin (Kate Solovyeva) написала: "А че суперджет рухнул?! Хахаха! Говномашина! Жаль не в Аэрофлоте, на один бы стало меньше, а может и вовсе продали их обратно кому-нибудь". Твіт обурив інших користувачів сервісу мікроблогів. За сторінками в соціальних мережах Facebook і "Вконтакте", які були прив'язані до акаунту 4katrin, удалося встановити, що автор повідомлення є стюардесою "Аерофлоту" Катериною Соловйовою.

Обурені користувачі Twitter зробили скриншот повідомлення Соловйової і звернулися зі скаргами в "Аерофлот". Дівчина спочатку видалила коментар, а потім усі свої акаунти в соціальних мережах. 10 травня "Аерофлот" на своєму Twitter-акаунті опублікував наказ про розірвання трудового договору із Соловйовою за згодою сторін. Наказ набув чинності 11 травня.

Літак Sukhoi SuperJet-100, що виконував перший демонстраційний тур шістьма країнам Азії, зник з екранів радарів після показового польоту в Джакарті 9 травня. На борту літака перебували 48 осіб, зокрема й вісім росіян. 10 травня уламки авіалайнера виявили у важкодоступній місцевості на схилі гори Салака. У район катастрофи вирушили рятувальники. Тіл загиблих наразі не знайшли.

У міністерстві промисловості і торгівлі РФ 10 травня заявили, що не вбачають потреби припиняти польоти Sukhoi Superjet-100, і висловили сподівання, що замовники дочекаються результатів розслідування причин катастрофи, перш ніж робити висновки. Тим часом Індонезія припинила закупівлю російського авіалайнера.

"Аерофлот" має шість літаків Superjet-100. Перевізник не повідомляв про якісь серйозні технічні негаразди лайнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram