ГоловнаСвіт

У Молдові спецпризначенців судитимуть за тортури

Підрозділ "Пантера" створили 1991 року.

У Молдові спецпризначенців судитимуть за тортури
Тюрьма в Бельцах
Фото: Lenta.ru

У Молдові передано до суду кримінальну справу проти десятьох офіцерів спецпідрозділу "Пантера". Їх звинувачують у тому, що вони катували в'язнів Бельцької в'язниці.

За інформацією прокуратури, спецпризначенців скерували у цю в'язницю "для проведення профілактичних робіт". Під час цього візиту ув'язнені, як повідомляють, "зазнали насильства, травм різного ступеня тяжкості". Постраждали 20 осіб.

Коли і за яких обставин стався цей інцидент, агентство не уточнює. Рік тому повідомляли, що в Бельцькій в'язниці проводили масову перевірку камер, при цьому до заходу разом зі співробітниками установи залучили бійців "Пантери". За інформацією esp.md, "деякі в'язні вчинили спротив, бійці втихомирили їх силою". У відповідь кілька десятків засуджених оголосили голодування на знак протесту.

У нинішньому повідомленні не уточнено, чи йдеться саме про цю подію.

Кримінальну справу порушено за статтею "Катування". Фігурантам, як наголошують, загрожує позбавлення волі строком до десяти років.

Підрозділ "Пантера" заснували 1991 року. Його завданням є "припиняти вчинення злочинів у пенітенціарній системі, щоб забезпечити правопорядок і безпеку ув'язнених, а також проводити рятувальні операції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram