ГоловнаСвіт

У Німеччині мігрантам заборонили брати німецькі імена

Судді не вважають прагнення до повноцінної інтеграції вагомим приводом.

У Німеччині мігрантам заборонили брати німецькі імена
Здание административного суда в Геттингене
Фото: Lenta.ru

У Німеччині іммігрантам заборонили змінювати імена на традиційні німецькі, пише Welt із посиланням на рішення адміністративного суду Геттінгена. На думку суддів, прагнення до повноцінної інтеграції не є вагомою причиною для зміни імені. Таке рішення винесено за позовом азербайджанської сім'ї до міста Геттінген.

Подружжя з Азербайджану разом із трьома дітьми, які приїхали до Німеччини як біженці, хотіли взяти німецькі імена, щоб уникнути підстав для дискримінації. Вони стверджували, що в іншому разі їх автоматично приписують до певної етнічної групи та релігії. Проте міська влада відмовила їм.

Суд став на бік адміністрації Геттінгена, повважавши іноземне звучання імені недостатньою підставою для його зміни. Водночас суд визнав, що не можна виключати ймовірність дискримінації на робочому місці через незвичне звучання імені. Однак проблема криється не в імені, а в розвитку суспільства.

Судді також зазначили, що імена членів азербайджанської сім'ї не допускають образливої гри слів у німецькій мові і не завдають німцям труднощів при їх вимовлянні чи написанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram