ГоловнаСвіт

Французького журналіста звільнили за образу дружини Олланда

Президент ніколи не був одружений офіційно.

Французького журналіста звільнили за образу дружини Олланда
Пьер Сальвьяк
Фото: Lenta.ru

Кореспондента французького радіо RTL П'єра Сальв'яка (Pierre Salviac) звільнили за образливий твіт на адресу нової першої леді Франції, громадянської дружини Франсуа Олланда журналістки Валері Тріервейлер (Valerie Trierweiler).

У середу, 9 травня, Сальв'як написав у своєму особистому твіттері: "Звертаюся до всіх своїх колег-жінок: займайтеся сексом з користю, раптом вам випаде шанс стати першою леді Франції". Після того як запис викликав гнівну реакцію в інтернеті, Сальв'як видалив твіт і перепросив за те, що "жартом образив своїх колег-жінок".

Глава радіостанції RTL Жак Есну (Jacques Esnous) в твіттері назвав запис Сальв'яка "абсолютно неприпустимим" і засудив журналіста за "вульгарний сексизм".

Сальв'як працював на RTL коментатором матчів з регбі з 2006 року. Минулої зими 65-річний журналіст викликав скандал, зробивши у своєму твіттері кілька образливих зауважень на адресу гомосексуалістів. Після звільнення з RTL Сальв'як зазначив у своєму мікроблозі, що кількість його читачів 9 травня перевалила за 10 тисяч.

Франсуа Олланд переміг у другому турі президентських виборів 6 травня, випередивши колишнього президента Франції Ніколя Саркозі приблизно на три відсотки. Олланд жодного разу не був одружений офіційно, але його перший громадянський шлюб з Сеголен Руаяль тривав 28 років. Ці стосунки розпалися 2007 року - через нову супутницю Олланда, телевізійну політичну журналістку Валері Тріервейлер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram