ГоловнаСвіт

Громадянин Молдови просидів 25 годин на підйомному крані

Висота баштового крана становить від 30 до 50 метрів.

Громадянин Молдови просидів 25 годин на підйомному крані
Фото: Lenta.ru

У місті Котовськ Одеської області громадянин Молдови більш ніж добу провів на баштовому крані, вимагаючи зустрічі з представниками ОБСЄ, а також знімальною групою центрального телеканалу. З представниками міжнародної організації чоловік хотів домовитися про надання політичного притулку в одній з європейських країн.

Інцидент стався на території, де споруджують найбільший храм в області, - собор Святителя Миколая. За даними видання, чоловіка, який видерся на кран, звуть Мар'ян. Його прізвище в повідомленні не зазначають. Після 25 годин переговорів із співробітниками МНС, міліції та психологом, чоловік погодився спуститися на землю.

Після того, як невдалий самовбивця спустився, його скерували в місцеву клінічну лікарню. Як з'ясувалося, він утік звідти за добу до інциденту на будмайданчику. Першого разу чоловіка доправили в установу після того, як він спробував зістрибнути з залізничного мосту.

У переговорах із молдаванином брав участь також депутат Котовської міськради Сергій Гинкул. В управлінні МНС в Одеській області, своєю чергою, заявили, що спуститися Мар'яна вмовив настоятель місцевого храму, пообіцявши його "нагодувати і підтримати".

Замість співробітника центрального телебачення на будмайданчик прибув оператор місцевого телебачення, прокурор і представник СБУ. Місію ОБСЄ про подію не інформували.

За різними даними, висота баштового крана, на якому більш ніж добу провів громадянин Молдови, становить від 30 до 50 метрів. Як уточнює "Сегодня", спочатку чоловік розташувався на стрілі машини, погрожуючи зістрибнути, якщо його вимоги не буде виконано, але згодом перебрався в кабіну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram