ГоловнаСвіт

У Туреччині заарештовано 11 генералів

Обшуки пройшли в дев'яти провінціях.

У Туреччині заарештовано 11 генералів
Фото: Newsru.com

Судова влада Туреччини заарештувала 11 діючих і у відставці генералів армії в межах розслідування справи про державний переворот 28 лютого 1997 року. Як повідомляють місцеві ЗМІ, про рішення суду стало відомо минулої ночі.

Заарештовані направлені до в'язниці турецької столиці в районах Синджан і Мамак. Серед узятих під варту військових є діючий маршал авіації та п'ять генерал-майорів. Всі вони були затримані 8 травня в межах так званої четвертої хвилі затримань у справі про "28 лютого". Обшуки пройшли в дев'яти провінціях Туреччини за 15 адресами, де мешкали генерали.

Розслідування здійснює на підставі особливих повноважень один із відділів генпрокуратури Анкари. Перші обшуки та затримання відбулися на початку квітня цього року. До сьогодні у межах справи під арештом перебували вже більше 30 людей, серед яких колишні представники керівництва генштабу й інші високі військові чини.

Затримані підозрюються або обвинувачуються в участі в підготовці та реалізації перевороту 28 лютого, який відомий під назвою "постмодерністський переворот". Незважаючи на те, що переворот відбувся безкровно та зі збереженням дії конституції й роботи парламенту, на думку прокуратури, він завдав великої шкоди процесу розвитку країни.

За такі результати втручання військових у життя країни, вважає влада, учасники подій 15-річної давнини мають відбути покарання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram