ГоловнаСвіт

Російський літак Sukhoi Superjet врізався в гору

В Індонезії знайшли зниклий під час показового польоту літак.

Російський літак Sukhoi Superjet врізався в гору

В Індонезії виявили російський літак Sukhoi Superjet-100, який зник у середу.

Уламки лайнера знайшла пошукова вертольотна група на схилі гори Салака, на висоті 1650 метрів, у західній частині острова Ява.

У цьому районі в середу урвався зв'язок з літаком.

Представник штабу пошуково-рятувальних робіт повідомив журналістів, що наразі немає ознак того, що хтось вижив унаслідок аварії.

Як повідомляє у Twitter блогер і мандрівник Сергій Доля, за уточненими даними, на борту літака було 48 осіб, зокрема: вісім громадян Росії, двоє італійців, француз і американець. Усе решта - індонезійці.

Президент Індонезії Сусило Бамбанг Юдойоно заявив, що потрібно провести ретельне розслідування причин аварії літака.

Індонезійське телебачення показало фотографії з місця катастрофи нового лайнера, сконструйованого КБ "Сухой".

Як повідомляє телеканал, Sukhoi Superjet-100 врізався у вертикальний схил гори, частина фрагментів лайнера залишилася на схилі, частина впала.

За інформацією Сергія Долі, відстань від останньої точки, звідки надійшов сигнал літака на радар, до точки, де знайшли уламки, становить 1,4 кілометра. "Це 8 секунд [польоту]", - написав Доля у Twitter.

Блогер повідомляє, що до місця трагедії рухаються наземні пошукові загони, проте доступ ускладнено.

За словами Долі, "туди можуть дістатися тільки десантники, спустившись на мотузках із вертольота, але погодні умови наразі не дозволяють вертольотам зависнути".

Sukhoi Superjet-100 в середу зник з екранів радарів під час показового польоту в індонезійській столиці Джакарті. Незадовго до втрати зв'язку він попросив про дозвіл знизитися.

Екіпаж Superjet-100 попросив про зниження з 10 тисяч до 6 тисяч футів (із 3 тисяч до 1,8 тисячі метрів), спустився, почав повертати праворуч і зник.

Цієї миті лайнер знаходився за 40 миль (приблизно 60 км) від аеропорту, в місці, де є гора заввишки 7,2 тисячі футів (2,2 кілометра). За словами Долі, в цьому районі низька хмарність.

Зв'язок із літаком урвався через 20 хвилин після початку польоту, о 14:35 за місцевим часом.

Спочатку авіаційна влада Індонезії висунула кілька версій події, включно з версією про захоплення літака і його зіткнення з горою в умовах низької хмарності.

Під час катастрофи мали спрацювати аварійні датчики, але вони не увімкнулися. Автоматичний маяк біди зниклого лайнера не відповідав ні на одній аварійній частоті.

Як повідомили "Интерфакс" у Мінпромторзі РФ, Superjet-100 перед вильотом у Джакарту був цілком справним.

"Передполітна підготовка була проведена в повному обсязі, і технічно літак був повністю справним", - заявили у відомстві.

Sukhoi Superjet-100 прибув до Джакарти 9 травня в рамках демонстраційного туру шістьма країнами Азії. Раніше літак побував у Бірмі, Пакистані та Казахстані і до 14 травня мав відвідати Лаос і В'єтнам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram