ГоловнаСвіт

ФБР хоче повністю контролювати соціальні мережі

Google, Yahoo та Facebook відмовилися від коментарів.

ФБР хоче повністю контролювати соціальні мережі
Фото: ru.tsn.ua

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) розробляє законопроект, який зобов'яже великі соціальні мережі та компанії, що надають послуги VoIP та E-mail, передбачати в своїх продуктах та сервісах можливість прослуховування та читання повідомлень співробітниками ФБР.

Керівництво ФБР скаржиться, що з поширенням соцмереж, інтернет-месенджерів та IP-телефонії злочинцям дедалі легше уникати стеження.

Новий закон доповнить аналогічний акт 1994 року, який зобов'язує телекомунікаційні компанії підтримувати можливість прослуховування на вимогу ФБР.

Паралельно з лобіюванням нового закону в конгресі, ФБР намагається домовитися з найбільшими інтернет-компаніями.

Так, директор ФБР Роберт Мюллер запланував цього місяця низку зустрічей з керівниками та юристами провідних інтернет-компаній.

Самі ж компанії навряд чи задоволені цими нововведеннями. Якщо закон пройде, то їм доведеться вносити серйозні зміни в код своїх продуктів, не кажучи вже про додаткове невдоволення з боку захисників приватності та анонімності.

Apple, якій належать iChat та FaceTime, заявила, що її представники в конгресі зараз намагаються отримати доступ до документів, які надані ФБР два тижні тому, а Microsoft (власник Skype та HotMail) стверджує, що "стежить за розвитком цієї теми, так як вона зачіпає їх бізнес-інтереси".

Зазначимо, водночас, Google, Yahoo та Facebook наразі відмовилися від коментарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram