ГоловнаСвіт

Російський літак зник під час показового польоту

Опрацьовується версія захоплення літака.

Російський літак зник під час показового польоту

Російський літак Sukhoi SuperJet-100 (SSJ-100) зник з екранів радарів під час демонстраційного польоту в Індонезії.

Про це повідомляє блогер Сергій Доля, який подорожує з російською делегацією компанії "Цивільні літаки Сухого", яка розробила і виробляє літак.

За словами Долі, на борту знаходилося 8 російських громадян і 36 іноземців. Літак зник після того, як запросив зниження з 3 кілометрів до 2 кілометрів. Тривають пошуки. Доля зазначає, що "аварійний радар, який повинен включитися в разі катастрофі наразі не працює", тому "надія ще є". Водночас він додав, що опрацьовується версія захоплення літака.

Sukhoi Superjet 100 прибув до Індонезії в межах туру країнами Азії. Всього планували відвідати шість держав - Казахстан, Пакистан, М'янму, Індонезію, Лаос і В'єтнам. Планували подолати 15510 кілометрів. У Джакарту SSJ-100 прибув 9 травня 2012 року і вже встиг зробити два польоти (літак зник під час третього).

Авіалайнер є регіональним літаком нового покоління, який розроблений компанією "Цивільні літаки Сухого" спільно з італійською Alenia Aermacchi. Свій перший політ Superjet здійснив 19 травня 2008 року. 19 квітня 2011 перший серійний літак цього типу поставили вірменській авіакомпанії "Армавіа".

Головним замовником SSJ-100 є "Аерофлот". Компанія планує придбати близько 30 таких літаків. Всього у проекту Superjet зараз кілька сотень замовлень на поставку літальних апаратів. Зокрема, зацікавилися такі країни як Індія, Мексика, Лаос, Індонезія.

Якщо інформація про аварію підтвердиться, то це стане першою великою пригодою з літаками Sukhoi SuperJet-100.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram