ГоловнаСвіт

США скерують нового посла в Пакистан

Кемерон Мантера пропрацював на цій посаді два роки.

США скерують нового посла в Пакистан
Кэмерон Мантер
Фото: ozodi.org

Вашингтон змінить главу дипмісії в Пакистані через звільнення з цієї посади Кемерона Мантера. Мантера несподівано повідомив, що залишить свій пост улітку 2012 року. Він пропрацював на цій посаді два роки - на рік менше, ніж зазвичай посли США.

Міністерство закордонних справ Пакистану заявляє, що кандидатів на цей пост поки немає. Однак неофіційно представники відомства отримали інформацію про те, що місце Мантери займе нинішній співробітник американської дипмісії в Афганістані Річард Олсон.

Представник посольства США в Пакистані Марк Стро (Mark Stroh) запевнив, що рішення про відставку було прийнято особисто Мантерою. Ні в пакистанської, ні в американської влади немає претензій до його роботи.

Тим часом посол іде зі своєї посади на тлі чергового напруження у відносинах між Пакистаном і США. У дипломатичних колах вважають, що зміна посла допоможе розпочати новий етап у співпраці двох країн. Відносини між державами різко погіршилися через те, що американська влада не повідомила Ісламабад про операцію проти Осами бін Ладена. Пізніше в листопаді 2011 року 26 пакистанських солдатів помилково вбили американські військовослужбовці.

Американська влада вважає, що Пакистан робить занадто мало для боротьби з міжнародним тероризмом. Як заявила держсекретар США Хілларі Клінтон під час виступу в Нью-Делі 8 травня, терористи проходять навчання в пакистанських таборах, а потім здійснюють теракти по всьому світу, інформує USA Today. Одночасно з цим вийшло інтерв'ю Associated Press із командувачем пакистанськими військами, генерал-лейтенантом Халідом Раббані. На його думку, американці намагаються покласти відповідальність за провал своєї операції в Афганістані на Пакистан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram