ГоловнаСвіт

За минулий рік творці Angry Birds отримали десятикратний прибуток

Третину доходів компанії приносить сувенірна продукція з атрибутикою гри.

За минулий рік творці Angry Birds отримали десятикратний прибуток
Angry Birds
Фото: "Фокус"

За підсумками 2011 року сукупний дохід фінської компанії-розробника серії ігр Angry Birds - Rovio Entertainment - становив $ 106,3 млн.

Як наголошено у звіті компанії, це в десять разів більше, ніж 2010 року. Виручка компанії за 2011-й перевищила $ 67 млн. Штат Rovio за рік збільшився на дві сотні осіб - з 24 до 224 співробітників, додає BFM.ru.

Також у звіті зазначено, що близько третини доходів Rovio приносять споживчі товари. Це, наприклад, сувенірна продукція з атрибутикою гри Angry Birds, плюшеві іграшки у вигляді пташок і зелених поросят.

Подібні товари випускають різні компанії за ліцензією Rovio. Ігри з серії Angry Birds користувачі завантажували на свої ґаджети 648 мільйонів разів. У середньому в Angry Birds грали 200 млн осіб щомісяця.

Нагадаємо, що компанію Rovio засновано 2003 року, першу гру для iPhone

випустила 2009-го. З часом Angry Birds стали доступними для більшості мобільних платформ, у браузері Chrome і в соцмережі Facebook.

Rovio планує провести IPO на Гонконгській біржі у 2013 році, основною метою є збільшення ринкової капіталізації компанії до порівняних показників Walt Disney, чиї акції оцінюють у $ 65,3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram