ГоловнаСвіт

Саркозі: я йду з політики

У Франції вперше за 16 років переміг представник лівих сил.

Саркозі: я йду з політики
Фото: EPA/UPG

Діючий президент Франції Ніколя Саркозі, який програв у другому турі президентських виборів, заявив, що йде з політики.

"Моя участь у житті країни тепер буде іншою, але час ніколи не перерве зв'язків між нами", - заявив він, виступаючи перед своїми прихильниками. Він також додав, що стає "французом серед інших французів".

Саркозі визнав свою поразку та привітав свого конкурента Франсуа Олланда за результатами екзит-полів, не чекаючи на офіційне оголошення результатів. "Французький народ зробив свій вибір. Франсуа Олланд тепер президент Франції, і цей вибір слід поважати", - заявив Саркозі.

Політик також подякував своїм прихильникам і закликав країну до єдності. "Я дякую Франції та французам за те, що я мав честь керувати такою країною", - сказав Саркозі.

За інформацією AFP, радники Саркозі в неділю писали йому лише промову переможеного кандидата, оскільки до початку її написання результат президентських виборів у Франції вже був відомий.

Нагадаємо, Франсуа Олланд отримав 51,62% голосів виборців на виборах президента Франції, Ніколя Саркозі - 48,38% голосів. Явка виборців була безпрецедентно високою та склала 80,34%.

Франсуа Олланд став другим соціалістом, обраним президентом П'ятої республіки, після Франсуа Міттерана, який обіймав цю посаду з 1981 до 1995 року. Останні 16 років Францією керували представники правих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram