ГоловнаСвіт

Медведєв: я радий, що сьогодні президентом стане Путін

Про це колишній президент РФ сказав під час інавгурації Володимира Путіна у Великому Кремлівському палаці.

Медведєв: я радий, що сьогодні президентом стане Путін
Фото: EPA/UPG

LB.ua подає повний виступ Дмитра Медведєва під час урочистої церемонії вступу Володимира Путіна на посаду президента Росії.

Шановні громадяни Росії! Дорогі друзі!

Вступ обраного президента на посаду - це завжди початок нового етапу в житті Росії, в її історії. Президент є главою держави, гарантом Конституції, прав і свобод людини і громадянина, визначає основні напрямки внутрішньої і зовнішньої політики.

Послідовність державного курсу - це необхідна умова для руху Росії вперед. Дуже важливо, щоб масштабні перетворення, які ми проводили в попередні роки в економічній, соціальній і політичній сферах, отримали подальший розвиток. Тільки так ми побудуємо сильну демократичну державу, де торжествує закон і соціальна справедливість, де гарантовано безпеку, де створено всі можливості для самореалізації людини, її підприємницьких, громадянських і творчих ініціатив.

Саме ці завдання були пріоритетними для мене на посаді президента. Я працював, як і обіцяв, складаючи присягу: відкрито і чесно, в інтересах людей, роблячи все для того, щоб вони були вільні та впевнено дивилися в майбутнє.

Нам багато чого вдалося - навіть у непростий період глобальної кризи. Ми повністю виконали наші соціальні зобов'язання, ба більше - зайнялися модернізацією економіки. Звичайно, не все вийшло, не все задумане вдалося реалізувати до кінця, але ця робота має тривати. Я в цьому абсолютно впевнений.

Нам разом довелося пройти через серйозні випробування: безпеку Росії перевіряли, як і раніше, на міцність. Нам довелося дати відсіч агресору. І ми продовжили боротьбу з тероризмом, який залишається загрозою для нашої країни.

Вважаю одним із важливих досягнень, очевидних досягнень, широку участь громадян у політичному житті. Принципово важливо, що і сама влада стала більш відкритою для діалогу і співпраці. Держава ж не може ефективно працювати без зворотного зв'язку з людьми, без урахування тих ініціатив, які народжуються в суспільстві. У своїй роботі я керувався цим. Адже всіх нас об'єднує прагнення до загального блага, до свободи, до прогресу. І звичайно, нас об'єднує любов до дітей і до нашої країни - Росії.

Завершуючи роботу на посту глави держави, хочу подякувати всім, хто підтримував мене всі ці роки. Дякую вам за ту величезну довіру, яку ви надали мені, за вашу допомогу, за ваше співпереживання. За те, що ми були разом.

Хочу також подякувати всім громадянам Росії. Спасибі вам! Нам іще дуже багато чого належить зробити.

Очолювати Російську державу, працювати для нашого народу - це велика відповідальність і велика честь. І я радий, що сьогодні президентом стане Володимир Володимирович Путін - досвідчена людина і сильний керівник, якого підтримує більшість громадян нашої країни.

Бажаю Володимирові Володимировичу Путіну успіхів на посаді президента Росії, в його роботі для нашої країни, для наших людей!

Нагадаємо, сьогодні, 7 травня, Володимир Путін вступив на посаду президента Росії, склавши присягу на Конституції країни. Він став главою держави вже втретє, але вперше на шість років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram