ГоловнаСвіт

Обсяг продажу люлькового тютюну у США зріс удесятеро

У країні стрімко зростає попит на сигари.

Обсяг продажу люлькового тютюну у США зріс удесятеро
Фото: ИТАР-ТАСС

У США за останні три роки більш ніж удесятеро зріс обсяг продажу тютюну для люльки, повідомила газета USA Today. У січні 2009 року в країні було реалізовано 110 тонн люлькового тютюну, а у вересні 2011 року - вже 1 300 тонн.

У країні спостерігають також стрімке зростання попиту на сигари. У січні 2009 року їх було продано 190 тисяч тонн, у вересні 2011 року - 450 тисяч тонн. Водночас скорочується реалізація цигарок.

"Американські курці поміняли звички, перейшовши на сигари і люльковий тютюн", - наголосила газета. Причина - схвалене 2009 року федеральним урядом різке підвищення податкових ставок на цигарки.

Люльковий тютюн здебільшого не використовують за безпосереднім призначенням. Курці самостійно роблять із нього цигарки.

"Деякі магазини тютюнових виробів спеціально закупили нехитрі пристрої, на яких за помірну плату кожен охочий може скрутити собі необхідну кількість цигарок", - зазначила вона.

Тим часом вимушений перехід багатьох американських

курців із цигарок на значно дешевший люльковий тютюн завдав відчутного удару по федеральному бюджету. За три роки казна втратила щонайменше 615 млн доларів, які одержала б як податкові збори від реалізації цього найтрадиційнішого виду тютюнових виробів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram