ГоловнаСвіт

У Кремлі розповіли, кого запросили на інавгурацію Путіна

Обіцяють дотримуватися традиції.

У Кремлі розповіли, кого запросили на інавгурацію Путіна
Фото: uznayvse.ru

Керуючий справами президента Володимир Кожин розповів, хто буде на інавгурації президента Росії.

"Інавгурація президента - це серйозна політична подія. Вважаємо, що вона повинна набувати традиційного звучання, а не змінюватися кожного разу з обранням нового глави держави. Традиції слід створювати і зберігати", - сказав В. Кожин.

"Традиція - головне, ключове слово", - додав він.

"Принципова зміна у церемонії відбулася лише раз - після того, як із Палацу з'їздів її перенесли у Великий Кремлівський палац. Нове приміщення внесло серйозні зміни, але після цього суттєвих перетворень не було", - розповів голова Геральдичної ради при президенті РФ Георгій Вілінбахов.

Глав іноземних держав не запрошують саме через "усталену традицію і практику", зазначив Кожин.

Але в обов'язковому порядку, передбаченому конституцією РФ, в церемонії беруть участь члени Ради Федерації, депутати Держдуми, судді Конституційного суду. Приїдуть представники регіонів - полпреди глави держави у федеральних округах, регіональні лідери, керівники конфесій, діячі культури, представники громадських організацій, Академії наук. А також, безсумнівно, і дружини лідерів - Світлана Медведєва і Людмила Путіна.

Створюючи і поважаючи традиції, організатори не забули і про родину чоловіка, з якого почалася сучасна історія Росії - Бориса Єльцина. На інавгурацію прибуде його вдова Наїна Йосипівна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram