ГоловнаСвіт

Кемерон програв місцеві вибори

Британський уряд демонструє стабільність у тенденції падінні рейтингу.

Кемерон програв місцеві вибори
Фото: euromag.ru

Більшість британських виборців поставили незадовільну оцінку консервативній партії прем'єра Девіда Кемерона, проголосувавши за її опонентів.

Виборці не задоволені прем'єром і його партією. Їх, головно, звинувачують у скочуванні Британії в рецесію.

Претендент на посаду мера Лондона - представник Консервативної партії Борис Джонсон своєю перемогою міг би зміцнити позиції консерваторів, проте навіть його непогані попередні результати не пом'якшують важкої поразки на місцевих виборах в інших регіонах.

Попередні результати регіональних виборів засвідчили, що Лейбористська партія неабияк випередила консерваторів і захопила контроль у ще 20 місцевих адміністраціях, зокрема ключових - Південної та Центральної Англії.

Вибори в 92 зі 181 ради по всій Англії, Шотландії та по всьому Уельсу закінчилися тим, що лейбористи виграли 428 нових місць, а консерватори втратили 243. Ліберал-демократи, чия популярність різко впала, відколи сторони підписали коаліцію Кемерона 2010 року, поступилися 125 місцями, повідомляє Reuters.

Якщо перевести це в парламентські вибори, то опозиція вийде вперед на 8%. Британський уряд часто переживає проміжні спадання популярності, але нинішній уряд демонструє неабияку стабільність у тенденції падіння власного рейтингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram