ГоловнаСвіт

Поліція Москви заявляє про підготовку провокацій напередодні інавгурації

МВС Росії має достовірну інформацію.

Поліція Москви заявляє про підготовку провокацій напередодні інавгурації
Фото: www.gazeta.ru

Російська поліція заявляє про підготовку провокацій під час проведення суспільно-політичних заходів у Москві 6-10 травня.

"МВС Росії має достовірну інформацію, що в Москві певні деструктивно налаштовані групи громадян планують проведення несанкціонованих мітингів, провокацій щодо співробітників поліції, перекриття магістралей, установлення наметів у недозволених місцях... Деякі організатори несанкціонованих акцій планують використовувати піротехніку, що може спричинити порушення громадського порядку, а в деяких випадках може створити реальну загрозу життю і здоров'ю громадян", - йдеться в повідомленні прес-центру МВС Росії.

Поліція закликає громадян не реагувати на провокаційні дії і гасла, не брати участі в таких заходах. Будь-які спроби проведення протизаконних дій будуть припиняти співробітники органів внутрішніх справ відповідно до законодавства РФ, сказано в повідомленні.

Нагадаємо, однією з найбільших опозиційних акцій, які заплановано в Москві на травневі свята, може стати Марш мільйонів, який пройде 6 травня. Учасники цієї акції мають намір висловити своє ставлення до парламентських і президентських виборів, підсумки яких вони вважають нелегітимними, а також до прийдешньої 7 травня інавгурації обраного президента Володимира Путіна. У суботу прокуратура вже застерегла оргкомітет маршу від недотримання закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram