ГоловнаСвіт

У США викрили величезну мережу лікарів-шахраїв

Держава призупинила оплату медичних рахунків.

У США викрили величезну мережу лікарів-шахраїв
Фото: Lenta.ru

Генеральний прокурор США Ерік Холдер і міністр охорони здоров'я Кейтлін Себеліус 3 травня оголосили про викриття найбільшої в історії мережі шахраїв, що наживалася на фальшивих медичних рахунках.

У рамках цієї справи по всій країні заарештували щонайменше 83 людей: лікарів, медсестер та інших працівників медичних установ. Загалом під підозрою опинилося 107 осіб.

За даними слідства, виписуючи рахунки за вигадані або непотрібні медичні послуги, вони розраховували отримати від держави 452 мільйони доларів. Скільки вони вже встигли отримати, наразі точно не відомо, проте влада підозрює, що може йтися про десятки або навіть сотні мільйонів.

Унаслідок викриття шахрайської мережі держава призупинила оплату медичних рахунків щонайменше 52 лікарень і клінік, у яких працювали підозрювані.

Діяльність цієї мережі розслідувала спеціальна група, яку 2007 року створили міністерства юстиції та охорони здоров'я. За роки роботи ця група змогла викрити десятки випадків шахрайства на загальну суму в чотири мільярди доларів. У рамках відповідних кримінальних справ заарештовано 1330 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram