ГоловнаСвіт

Стросс-Канові загрожує звинувачення у груповому зґвалтуванні

Екс-голову МВФ запідозрили у груповому зґвалтуванні повії у Вашингтоні.

Стросс-Канові загрожує звинувачення у груповому зґвалтуванні
Фото: EPA/UPG

Колишньому голові МВФ Домінікові Стросс-Кану можуть висунути звинувачення у груповому зґвалтуванні повії у Вашингтоні.

Про це повідомляє в п'ятницю Twitter-стрічка британської газети Telegraph.

За даними видання, аналогічні звинувачення можуть пред'явити ще трьом чоловікам, імен яких не називають.

Інших подробиць не повідомляють.

У вівторок, 1 травня, суд Нью-Йорка взяв до розгляду цивільний позов покоївки американського готелю Sofitel Нафіссату Діалло проти екс-голови МВФ Домініка Стросс-Кана, якого перед тим жінка звинуватила у насильницьких діях сексуального характеру.

Стросс-Кана затримали в Нью-Йорку 14 травня 2011 року на підставі заяви покоївки про спробу наруги з боку високого постояльця. Кілька днів він провів у в'язниці, а потім потрапив під домашній арешт. 19 травня Стросс-Кан пішов із посади директора-розпорядника МВФ. Кримінальну справу проти нього закрили 23 серпня після того, як прокуратура заявила, що покоївка, ймовірно, збрехала, даючи свідчення під присягою, оскільки неодноразово раніше обманювала різні органи. 26 серпня колишньому голові МВФ повернули паспорт, і 4 вересня він повернувся до Франції.

Уже на початку серпня 2011 року Діалло розпочала проти Стросс-Кана цивільний процес - цього разу з метою отримати від нього матеріальну компенсацію.

Проте екс-голова МВФ заявив, що має дипломатичну недоторканність. Під час засідання у вівторок суддя повинен був вирішити, зважити на наявність у Стросс-Кана недоторканності чи взяти позов до розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram