ГоловнаСвіт

М'янма: нові сутички з етнічними повстанцями

Є жертви.

М'янма: нові сутички з етнічними повстанцями
Солдаты правительственных войск Мьянмы
Фото: EPA/UPG

Державні газети в М'янмі повідомляють, що минулого тижня в боях між урядовими військами та етнічними повстанцями Качин загинула 31 особа .

Про це повідомляє The Associated Press у п'ятницю, 4 травня.

Газета The New Light of Myanmar повідомила в п'ятницю, що 11 сутичок сталося протягом останнього тижня квітня. У тому числі напад Армії незалежності Качин на базу прикордонників.

У доповіді йдеться, що 29 убитих були повстанцями, тоді як урядові війська втратили двох, а ще 15 було поранено.

Уряд домігся припинення вогню з кількома етнічними групами повстанців в останні місяці, але мирні переговори з качинами не увінчалися успіхом.

У М'янмі проживає 135 етнічних груп і національних меншин. Сім великих нацменшин, у тому числі і качини, які становлять 1,5% населення країни, проживають у "національних державах" або "штатах", де є основною національністю. Збройні формування качинів за офіційними даними М'янми становлять близько 8 тис. осіб.

Сутички з етнічними повстанцями можуть певною мірою вплинути на перехід М'янми до демократії. До недавнього часу М'янма була об'єктом санкцій Заходу через порушення прав людини військовими керівниками, які прийшли до влади 1962 року після державного перевороту. У березні 2011 року генерали поступилися владою квазі-громадянському керівництву. Новий уряд звільнив сотні політв'язнів і провів низку економічних реформ, пом'якшив цензуру, дозволив профспілки, призупинив будівництво китайської ГЕС і дозволив проводити акції протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram