ГоловнаСвіт

У Великобританії спалахнула епідемія кору

У центрі спалаху виявився Ліверпуль.

У Великобританії спалахнула епідемія кору
Вирус кори под электронным микроскопом
Фото: MEDdaily

На півночі Англії розгортається найбільша за останні роки епідемія кору. Відомо, що заразилися понад 200 осіб. Усього за місяць число потерпілих збільшилося на 50%. Переважно жертвами кору стали діти молодші п'яти років. У центрі спалаху виявився Ліверпуль. Тут 125 хворих.

За словами представників системи охорони здоров'я, епідемія - результат відмови від щеплень. 1998 року вакцину помилково вважали такою, що провокує аутизм. Підсумок - тепер налічується 210 лабораторно підтверджених випадків кору з початку року. Також під підозрою перебувають іще 92 особи. Для порівняння: на кінець березня лікарі фіксували 123 постраждалих і 66 можливих хворих.

99 осіб було госпіталізовано. Нині їхній стан стабільний. Причому 46 постраждалих - діти молодші року, яким наразі щеплення робити не можна. 11 із них потрапили до лікарні. Майже 50% випадків захворювання припадають на дітей молодше п'яти років.

Кір викликає серйозні ускладнення приблизно в кожного п'ятнадцятого інфікованого. Буває, у дітей розвивається енцефаліт, що призводить до ушкоджень мозку. Також можливі судоми, вушні інфекції, бронхіт, пневмонія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram