ГоловнаСвіт

Sony показала перші ультрабуки

Ультрабуками називають надтонкі ноутбуки на процесорах Sandy Bridge і Ivy Bridge.

Sony показала перші ультрабуки
Ультрабук Sony Vaio T13
Фото: Lenta.ru

Sony представила надтонкі ноутбуки Vaio T. Вони стали першими пристроями компанії, які потрапляють під визначення ультрабуків.

У лінійку Vaio T увійшли два ультрабуки - T11 і T13 з діагоналями екрану 11,6 і 13,3 дюйма відповідно. Молодша модель важить 1,35 кілограма, а старша - 1,6 кілограма. Корпус ультрабуків виготовлено зі сплаву магнію і алюмінію.

У комп'ютерах є слот для карт SD, модулі Bluetooth 4.0, порти USB і HDMI-вихід. T11 і T13 постачатимуть із накопичувачем SSD або в комплектації "SSD плюс жорсткий диск на 320 гігабайт". У першому випадку ноутбук буде працювати від батареї 9:00, у другому - трохи менше.

Обидва ультрабуки використовуватимуть операційну систему Windows 7 Home Premium.

У прес-релізі Sony наведено характеристики тільки моделі T13. Ультрабук завтовшки 1,78 сантиметра отримає 4 гігабайти оперативної пам'яті DDR3 і процесор Intel Core i3-2367M. Розширення екрана становитиме 1366 на 768 пікселів. У продаж комп'ютер надійде в червні, його ціну поки що не розголошують.

Чип i3-2367M належить до процесорів Intel Core другого покоління (Sandy Bridge). Постачати процесори третього покоління (Ivy Bridge) для ультрабуків Intel почне в червні. Чи використовуватимуть чипи Ivy Bridge в ультрабуках Sony, невідомо.

Термін "ультрабук" ввела у вжиток Intel. Під ультрабуками розуміють надтонкі ноутбуки на процесорах Sandy Bridge і Ivy Bridge з часом роботи від батареї від 5 годин і більше. Такі пристрої вже випустили Acer, Asus, Dell, HP, Samsung та інші виробники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram