ГоловнаСвіт

Саркозі пригрозив подати в суд на Стросс-Кана

Екс-голова МВФ є прихильником Соціалістичної партії.

Саркозі пригрозив подати в суд на Стросс-Кана
Николя Саркози
Фото: Lenta.ru

Президент Франції Ніколя Саркозі пригрозив подати в суд на екс-голову МВФ Домініка Стросс-Кана, який раніше звинуватив главу держави в організації сексуального скандалу, що призвело до завершення політичної кар'єри банкіра.

"З мене досить! Я раджу панові Стросс-Кану вибачитися за свої висловлювання перед обличчям суду і закону", - цитує Саркозі Agence France-Presse.

На думку французького президента, заява Домініка Стросс-Кана має на меті послабити його позиції напередодні другого туру президентських виборів, фаворитом яких вважають соціаліста Франсуа Олланда. Екс-голова МВФ є прихильником Соціалістичної партії, до скандалу його вважали одним із імовірних кандидатів на пост президента від лівих сил.

В інтерв'ю британській газеті The Guardian, опублікованому 27 квітня, Домінік Стросс-Кан заявив, що впевнений: кримінальну справу про зґвалтування покоївки нью-йоркського готелю Sofitel було порушено стосовно нього на замовлення його політичних опонентів, які бажали перешкодити участі банкіра у виборах.

"Можливо, я був наївним у політичному плані, - заявив Стросс-Кан, - але я не вірив, що вони зайдуть так далеко ... Мені здавалося, вони не зможуть відкопати нічого такого, що могло б перешкодити мені".

У зв'язку з обвинуваченнями у зґвалтуванні в травні 2011 року Домініка Стросс-Кана було затримано в США, він провів декілька тижнів під арештом. Окрім того, фінансист був змушений піти з посади голови МВФ і відмовитися від участі у виборах. За словами Стросс-Кана, офіційно оголосити про початок президентської кампанії він планував у червні 2011 року. Згодом кримінальні звинувачення зняли.

У лютому 2012 року Домінік Стросс-Кан став фігурантом нового секс-сандалу: банкірові висунули звинувачення в причетності до злочинної групи, що займається сутенерством. Свою вину Стросс-Кан заперечує. Обговорювати обставини цієї справи з журналістами The Guardian фінансист відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram