ГоловнаСвіт

Естонські літаки назвуть на честь птахів

Пташині назви літаків приваблять до Estonian Air іноземців.

Естонські літаки назвуть на честь птахів
Embraer 170 Estonian Air
Фото: Lenta.ru

Літаки естонської авіакомпанії Estonian Air отримають імена на честь місцевих видів птахів. Пташині назви наразі присвоять чотирьом машинам Embraer, що наявні в парку компанії, проте фірма сподівається, що в майбутньому на честь пернатих буде названо всі належні їй літаки.

Назви для чотирьох в Embraer оберуть за підсумками відкритого конкурсу, який компанія проводить спільно з орнітологічним товариством. До вечора 1 травня всі охочі можуть надіслати авіакомпанії (наприклад, на електронну пошту: [email protected]) свої варіанти назв для літаків, попередньо ознайомившись зі списком видів птахів, що мешкають в Естонії.

Увечері 1 травня представники Estonian Air спільно з орнітологами відберуть 20 уподобаних ними назв, після чого відбудеться фінальне відбіркове голосування. Воно завершиться 3 травня. Тільки-но підіб'ють підсумки, буде оголошено, які назви отримають чотири Embraer.

За словами комерційного директора Estonian Air Рауно Парраса, пташині назви літаків приваблять до Estonian Air іноземців, яким цікаво познайомитися з

Естонією.

Estonian Air створена 1991 року. Портом прописки компанії є талліннський аеропорт. Окрім чотирьох Embraer, у парку естонської авіафірми також є два Boeing 737, три Saab 340 і три Bombardier CRJ900.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram