ГоловнаСвіт

Влада Гватемали "пішла" в люди

У країні борються з бідністю.

Влада Гватемали "пішла" в люди
Фото: vrednovosti.com

Президент Гватемали Отто Перес Моліна вирішив на кілька днів замешкати в одному з бідних кварталів міста Уїта на заході країни, щоб наблизитися до люду й утямити, чим живуть прості гватемальці, повідомляє в суботу телеканал Univision.

Субота й неділя цього тижня для Переса Моліни мине в оселі бідної сім'ї, де дитина потерпає від хронічного недоїдання. Паралельно з президентом у люди "пішли" віце-президент країни і кілька чиновників, які проводять ці дні в інших злиденних родинах.

Така незвичайна для голови держави поведінка стала наслідком реалізації спеціальної програми "Ми всі можемо щось дати", яку запустили міністерство продовольчої безпеки центральноамериканської країни і приватні підприємці. У ній беруть участь 5000 добровольців, які допомагають бідним сім'ям у їхніх звичайних буденних справах і трапезують із ними стіл.

Перес Моліна вважає, що кілька днів у сім'ї представників найбідніших прошарків суспільства дозволять йому краще зрозуміти їхні сподівання, тим паче, що чималий відсоток населення країни живе саме в таких умовах.

Поза тим, така поведінка керівника держави не може не позначитися на його рейтингу серед населення. За даними останніх опитувань, 100 днів президентства Моліни позитивно оцінюють 76% населення країни.

Основними внутрішніми проблемами Гватемали сьогодні є бідність і високий рівень злочинності, зумовлений діяльністю вуличних банд і наркоторгівців. За офіційними даними, у середньому щодня в цій невеликій країні відбувається 16 вбивств.

Перес Моліна, відставний військовий, який переміг на виборах у листопаді 2011 року і зайняв посаду на початку січня, зробив одним з основних гасел своєї передвиборної кампанії боротьбу з організованою злочинністю. Він став першим колишнім військовим, який прийшов до влади у Гватемалі за останні 26 років.

Нагадаємо, в січні

у Гватемалі розпочався судовий процес над колишнім диктатором країни (1982-1983 роки) Хосе Ефраїном Ріосом Монттом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram