ГоловнаСвіт

У Флориді губернаторові заборонили перевіряти чиновників

Політик підозрює колег у вживанні наркотиків.

У Флориді губернаторові заборонили перевіряти чиновників
Рик Скотт
Фото: Lenta.ru

Федеральний суд Маямі повважав неконституційним рішення губернатора Флориди Ріка Скотта перевіряти чиновників штату на вживання наркотиків. Постанову в цій справі винесено у четвер, 26 квітня.

Суд вирішив, що губернаторові не вдалося довести наявність у відомствах штату серйозної проблеми з наркотиками. Суддя визнала, що

тести на наркотики стали б варіантом "необґрунтованого обшуку", забороненого четвертою поправкою до американської конституції.

Губернатор не погодився з рішенням суду і заявив про намір подати апеляцію. Він наголосив, що запропоновані заходи продиктовані здоровим глуздом.

Розпорядження про проведення тестів на наркотики серед 80 тис. співробітників 15 відомств, що підпорядковані губернаторові, Скотт ухвалив у березні 2011 року. Йшлося про необхідність перевірки, навіть якщо чиновника не підозрювали у вживанні наркотиків.

У червні того самого року чинність розпорядження було призупинено після позову, який подали Американська спілка на захист громадянських свобод (The American Civil Liberties Union, ACLU) і профспілка держслужбовців. Вони наголошували, що 2010 року підозри у вживанні наркотиків, через які довелося зробити тести, виникли тільки щодо 46 службовців штату. Причому в більшості випадків з'ясувалося, що наркотиків вони не вживали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram