ГоловнаСвіт

У Південній Кореї засудили брата першої леді

У минулому брат президентської дружини був активним благодійником.

У Південній Кореї засудили брата першої леді
Ким Юн Ок
Фото: Lenta.ru

Двоюрідного брата дружини південнокорейського президента Лі Мен Бака засуджено до двох років в'язниці і виплати 349 тис. доларів штрафу за хабарництво, повідомляє "Ренхап". За даними агентства, 72-річний Кім Дже Хон (Kim Jae-hong) отримав цю суму від правління місцевого банку в обмін на заступництво: кузен президентської дружини пообіцяв попросити свого швагра вжити заходів для порятунку банку, що опинився на мені банкрутства.

Обвинувачений заявляв, що отримані гроші - це просто подарунок, проте суд визнав, що для подарунку сума була занадто великою, зокрема, якщо зважити на труднощі, що виникли у фінансової установи. Крім того, судді вирішили, що Кім Дже Хон як родич президента не має права навіть думати про такі подарунки.

Відносну м'якість вироку можна пояснити тим, що ця судимість для Кім Дже Хона перша. Окрім того, суд зважив на те, що сам він хабара не просив (ініціатором угоди виступив банк), а в минулому брат президентської дружини був активним благодійником.

Як зазначає агентство, банку, який підкупив Кім Дже Хона, це не допомогло: минулого вересня його діяльність було припинено через нестачу коштів на рахунках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram