ГоловнаСвіт

Медведєв: Тандем - це надовго, всім пора розслабитися

Президент Росії вважає такий формат правління рухом у бік демократії.

Медведєв: Тандем - це надовго, всім пора розслабитися
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Дмитро Медведєв переконаний, що тандем президента і прем'єра в політичному житті Росії проіснує довго.

Про це він сказав в інтерв'ю п'ятьом російським телеканалам, відповідаючи на запитання про перспективи існування тандему "Володимир Путін - Дмитро Медведєв".

За словами Медведєва, спочатку його дратували "всі ці слівця", але потім він звик.

"Я хочу сказати, що нас із Володимиром Путіним пов'язує не тільки політична взаємодія, а й просто дружба людська 20 років. Це по-перше. По-друге, я вважаю, що незле, коли доля країни, політичні процеси залежать не тільки від думки однієї людини, котра, як їй щось на гадку спало, так вона й вчинила; коли всілякі рішення ухвалюють під час обговорення; коли в країні є кілька людей, які впливають на політичний процес", - сказав він.

"Мені здається, це нормально, це і є рух у бік демократії. Двоє людей таких, троє, п'ятеро, семеро, десятеро. Це, взагалі-то, така собі "підстраховка" для держави. Не ми придумали, що в Конституції є люди, котрі за певних обставин зобов'язані одне одного заступати, це і європейський, американський досвід", - додав Медведєв.

"Щодо перспектив роботи, ми певні перспективи назвали. Мені здається, що всім пора розслабитися, це все надовго", - виснував Медведєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram