ГоловнаСвіт

США подвоїло допомогу Тунісу

Вашингтон оголосив про намір виділити Тунісу кошти для виплати боргів і розвитку економіки.

США подвоїло допомогу Тунісу
Акция протеста в Тунисе
Фото: Lenta.ru

З моменту повалення колишнього режиму в Тунісі США надали цій країні як військову допомогу 32 мільйони доларів. Згідно з даними, які наводить Associated Press, військова допомога США цій північноафриканській державі з часу зміни там влади подвоїлася.

За словами Хема, який очолює Африканське командування збройних сил США, наразі в Сполучених Штатах проходять навчання 35 туніських військовослужбовців. За останні десять років США підготували чотири тисячі туніських військових.

29 березня Вашингтон оголосив про намір виділити Тунісу 100 000 000 доларів для виплати боргів і розвитку економіки.

Режим президента Зін ель-Абідін Бен Алі було повалено в Тунісі в січні 2011 року внаслідок масових виступів населення, що почалися в грудні 2010 року. До влади через вибори прийшли помірні ісламісти.

Раніше велику увагу привернуло до себе питання про надання США військової допомоги Єгипту, де після повалення президента Хосні Мубарака при владі фактично, незважаючи на демократичні реформи, залишається військова хунта. Наприкінці березня стало відомо про відновлення такої допомоги. У нинішньому фіскальному році вона має становити 1,3 мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram