ГоловнаСвіт

Apple визнано винуватою в порушенні патенту

ITC розглядала скаргу з жовтня 2010 року.

Apple визнано винуватою в порушенні патенту
Смартфон iPhone
Фото: Lenta.ru

Суддя Комісії з міжнародної торгівлі США (ITC) визнав Apple винуватою в порушенні одного патенту, що належить компанії Motorola Mobility.

У патенті описується один з аспектів технології радіозв'язку в мережах 3G. До числа пристроїв Apple, які порушують патент, потрапили смартфон iPhone і планшетний комп'ютер iPad.

Комісія з міжнародної торгівлі має право заборонити ввезення в США пристроїв із порушеннями. Проте заборону можна винести тільки після того, як рішення судді затвердить група з шести співробітників ITC. Засідання групи призначено на 23 серпня.

Скаргу на Apple Motorola подала в ITC у жовтні 2010 року. У ній ішлося про порушення чотирьох патентів. Претензії Motorola за трьома з чотирьох патентів суддя визнав необґрунтованими.

Представники Apple в інтерв'ю блогу All Things Digital зазначили, що патент, в порушенні якого звинувачують компанію, торкається "основоположної" технології зв'язку. Такі патенти ліцензують на пільгових умовах, однак Motorola проігнорувала цей факт.

Компанія Motorola випускає смартфони та планшети на базі Android. Ця операційна система є головним конкурентом iOS, яку використовують апарати Apple. У серпні 2011 року Google, розробник Android, оголосила про покупку Motorola Mobility за 12,5 мільярда доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram