ГоловнаСвіт

Руперт Мердок свідчитиме у справі таблоїдів

Свідчення Мердока вирішать результат справи.

Руперт Мердок свідчитиме у справі таблоїдів
Фото: biztimes.ru

Медіамагнат Руперт Мердок у середу 25-го квітня має свідчити за звинуваченням у прослуховуванні та іншій нелегальної практиці в британських таблоїдах.

Про це повідомляє Reuters.

81-річний магнат свідчитиме перед комісією лорду-судді Левесона наступного дня після того, як свідчив його син Джеймс Мердок. Відповідно до свідчень міністр культури, ЗМІ та спорту Великобританії Джеремі Хант порадив News Corp Мердока подати кінець кінцем невдалу заявку на придбання групи платного телебачення BSkyB минулого року.

"Він (Мердок) майстер дошкульних цитат, (майстер) одного рядка. Він просто дозволяє їй (інформації) вилетіти, а його доставка (джерела) робить її абсолютно смертельною", - заявив ветеран австралійської журналістики Ніл Ченовет, який написав дві книги про Мердока

Джеремі Хант, який інформував News Corp Мердока про плани уряду і був джерелом конфіденційної інформації, водночас працював на уряд під час ухвалення рішення про затвердження $12 мільярдної угоди.

Твердження про те, що уряд прагнув допомогти Мердоку в його бізнесі є основою справи у Великобританії. Вважають, що допомога уряду і занадто великий вплив Мердока призвели до корпоративної культури, яка нехтує нормами та правилами.

Тиск на Ханта є "порядком денним" у ЗМІ Великобританії. Перші шпальти газет рясніють заголовками, що Мердоки хочуть помститися уряду.

News Corp заявила, що суд настійно вимагав надати листування з електронної пошти, яка доведе зв'язок компанії з Хантом.

Розслідування щодо справи таблоїдів ініціював прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у липні минулого року через скандал з прослуховуванням у News of the World,яка належить News Corp. Видання закрили, а більше 50 осіб заарештували. Наразі у справі таблоїдів ведеться три розслідування: про підкуп посадових осіб, про прослуховування та про злом комп'ютерів.

Британські ЗМІ повідомляють, що 1-го травня поліція подасть першу офіційну доповідь про результати розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram