ГоловнаСвіт

В Єревані пройшли траурні процесії

Процесію показали на всіх національних телеканалах

В Єревані пройшли траурні процесії
В Ереване прошли траурные шествия
Фото: novostink.ru

Тисячі вірмен узяли участь у жалобній процесії до вершини меморіального пагорба в Єревані в пам'ять про геноцид вірмен у Туреччині під час Першої світової війни.

З раннього ранку натовпи людей зі свічками та квітами в руках пройшли до вічного вогню в центрі монумента загиблим в різанині вірменам.

"Сьогодні ми, як безліч людей у всьому світі, схиляємо голови перед пам'яттю безневинних жертв вірменського геноциду", - заявив президент Вірменії Серж Саркісян на церемонії вшанування.

Ходу показали на всіх національних каналах телебачення Вірменії в супроводі похмурої музики, документальних кадрів масових убивств і свідчень очевидців.

У ніч перед святкуванням більш ніж 8000 осіб на чолі з молодіжним крилом націоналістичної партії Дашнакцутюн провели смолоскипну ходу по Єревану, під час якої спалили турецький прапор

.

Туреччина рішуче заперечує факт геноциду вірмен.

Як повідомляли, президент Франції Ніколя Саркозі намагався запровадити кримінальну відповідальність за заперечення геноциду вірмен. Після дипломатичного скандалу з Туреччиною суд Франції скасував закон у лютому на тій підставі, що він порушує свободу вираження поглядів.

Вірмени кажуть, що близько 1,5 мільйона осіб було вбито під час Другої світової війни в Османській імперії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram