ГоловнаСвіт

Території навколо "Фукусіми" будуть непридатними для життя декілька років

Прогнози зроблено без урахування робіт з очищення від радіації.

Території навколо "Фукусіми" будуть непридатними для життя декілька років
Фото: ukranews.com

Частина територій навколо АЕС "Фукусіма-1" через радіоактивне забруднення будуть непридатними для життя протягом найближчих 10 років. До таких територій належатимуть ті, де рівень радіації до 2022 року перевищуватиме 50 мілізивертів на рік, зокрема, це селища Футаба й Окума.

Мінімальний рівень радіації, за якого людям дозволять повертатися додому, становить 20 мілізивертів на рік. У семи районах, згідно з прогнозами, показники перевищуватимуть цей рівень упродовж п'яти років.

Як зазначено у звіті, прогнози рівня радіації зроблено без урахування робіт з очищення територій навколо "Фукусіми" від радіоактивного забруднення. Зважаючи на це, дехто з японських політиків, наприклад, мер селища Наміе в провінції Футаба Тамоцу Баба, назвав урядовий звіт "порожніми картинками", зажадавши надати докладніший прогноз.

Скільки людей найближчими роками не зможуть повернутися у свої будинки на заражених територіях, зі матеріалів звіту не відомо.

Після аварії на АЕС "Фукусіма-1" навесні минулого року великі території зазнали радіоактивного забруднення. З району станції було евакуйовано близько 80 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram