ГоловнаСвіт

Китай купить продукцію першої у світі підводної шахти

Видобуток на шельфі почнеться наступного року.

Китай купить продукцію першої у світі підводної шахти
Фото: Lenta.ru

Канадська компанія Nautilus Minerals підписала перший контракт про постачання сировини з її підводної шахти Solwara, що розташована поблизу узбережжя Нової Гвінеї. Про це йдеться в прес-релізі корпорації. Покупцем 1,1 мільйона тонни сульфідів стала китайська Tongling Nonferrous Metals.

Solwara є першим проектом із видобутку сировини для металургії на шельфі в історії. Безпосередньо видобуток сульфідів, що містять мідь, золото, срібло і цинк, почнеться наступного року.

Прогнозують, що в рік на родовищі видобуватимуть близько мільйона тонн сировини. Ціну встановлюватимуть відповідно до біржової вартості металів, виявлених у руді.

Продукцію доставлятимуть на завод Tongling в провінції Аньхой. Китайці здійснюватимуть 90-процентну передоплату за кожну партію руди.

Tongling - один із найбільших переробників кольорових металів у Китаї. Дохід компанії минулого року становив 11,2 мільярда доларів. 2011 року компанія виробила 48,5 тисячі тонн мідного концентрату, 11 тонн золота і понад 2 мільйони тонн сірчаної кислоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram