ГоловнаСвіт

Лувр відкриє філію на півночі Франції

Паризький музей позичить 200 експонатів зі своєї колекції для виставки.

Лувр відкриє філію на півночі Франції
Строительство филиала Лувра в Ленсе
Фото: Lenta.ru

Наприкінці 2012 року на півночі Франції в місті Ланс (департамент Па-де-Кале) відкриють першу регіональну філію паризького Лувру. У грудні почне працювати перша виставка в Лансі, де буде виставлено понад 200 шедеврів із колекції Лувру.

На декілька місяців на північ країни, зокрема, поїде картина Леонардо да Вінчі "Свята Анна з Мадонною і немовлям Христом", яку наразі експонують у Луврі. Полотно 2011 року пережило масштабну реставрацію, яка викликала в підсумку суперечки фахівців. Деякі з них вважають, що після всіх проведених процедур картина стала яскравішою, ніж була задумана Леонардо.

Серед іншого в Ланс вирушить картина Ежена Делакруа "Свобода, що веде народ" (1830). Найдавнішим експонатом на виставці стане табличка з Месопотамії, яку датовано 3,5 тис. років до нашої ери, - вона є одним із найбільш ранніх зразків писемності.

Більша частина робіт із Лувру проведе в Лансі п'ять років. Вартість проекту філії, за даними видання, оцінюють у 122 мільйони євро. Будівництвом будинку займалося японське бюро Sanaa, яке виграло тендер на зведення музею в самому центрі міста.

Наразі триває спорудження філії Лувру в Абу-Дабі. Передбачають, що музей відкриють 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram