ГоловнаСвіт

Армія Ізраїлю готова будь-коли атакувати Іран

Щойно буде наказ.

Армія Ізраїлю готова будь-коли атакувати Іран
Бени Ганц
Фото: www.7kanal.com

Ізраїль готовий атакувати іранські ядерні об'єкти будь-коли, якщо надійде відповідний наказ.

Про це заявив начальник генерального штабу армії Ізраїлю генерал-лейтенант Бені Ганц в інтерв'ю місцевій газеті "Едіот ахронот".

"Ми вважаємо, що Іран, володіючи ядерною зброєю, став би небезпечною країною, і світовій спільноті й Ізраїлю слід зупинити це, - заявив він в інтерв'ю, опублікованому в неділю. - Ми складаємо плани, спираючись на це".

Ганц зазначив, що його слова аж ніяк не означають негайного розв'язання військових дій проти Ірану, наголосивши, проте, що в разі потреби Ізраїль готовий атакувати будь-коли.

"Звичайно, це не означає, що я вже зараз накажу Ідо (Ідо Нехуштан - командувач ВПС Ізраїлю) завдати авіаудару по Ірану, - додав генерал-лейтенант. - Але, взагалі-то, ми готові діяти".

Нагадаємо, Ізраїль побоюється, що Тегеран отримає ядерну бомбу, і неодноразово погрожував розбомбити ядерні об'єкти Ірану.

Президент Ісламської республіки Махмуд Ахмадинежад і собі не раз зазначав, що іранський народ не збирається відмовлятися від ядерної програми і готовий відстоювати своє право на "мирний атом" і власний суверенітет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram