ГоловнаСвіт

Брейвік навчався у "Аль-Каїди" вбивати

Він вивчав різні методики психологічної підготовки.

Брейвік навчався у "Аль-Каїди" вбивати
Андерс Брейвик
Фото: ukranews.com

Андерс Брейвік заявив, що стратегії вбивати навчався у терористичної організації "Аль-Каїда".

Сьогодні, 20 квітня, під час судового засідання Брейвіку були поставлені питання про те, як він психологічно і методологічно готувався до скоєння терактів.

"Інформацію про те, як зробити бомбу, було знайти досить важко, - зізнався він. - Я шукав її в інтернеті французькою, німецькою, англійською мовами, використовував і електронний перекладач, щоб зрозуміти технічні деталі".

Також він підкреслив, що вважає "Аль-Каїду" найсучаснішої терористичною організацією, і він багато чому навчився, вивчаючи її стратегію і тактику.

"Інформацію про їх стратегію досить легко знайти в інтернеті, - зазначив Брейвік. - Ця стратегія досить часто передбачає подвійний теракт. Крім того, в інтернеті можна знайти ролики та фільми, з яких можна багато чого почерпнути. Я вивчав сильні і слабкі сторони терористичних організацій, "Аль-Каїда" найуспішніша. Вони використовують поняття "мучеництво", на якому багато чого тримається".

За його словами, він вивчав різні методики психологічної підготовки, у тому числі японської буси-до-медитації, щоб легко зважитися на самогубство.

Сьогодні Брейвіку належить детально відповісти на питання про те, як він розстрілював молодіжний табір на острові Утой. Адвокат Брейвіка Гейр Ліпестад напередодні порадив родичам пропустити цей день у суді, оскільки подробиці теракту можуть бути для них занадто шокуючими.

Нагадаємо, раніше Брейвік заявив, що вважає максимальний строк за його статті в 21 рік "сміховинним" і що в його ситуації слід було б призначити покарання у вигляді смертної кари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram