ГоловнаСвіт

Родину бін Ладена не пустили до Саудівської Аравії

Пропонують пошукати іншу країну.

Родину бін Ладена не пустили до Саудівської Аравії
Усама бин Ладен
Фото: "Фокус"

Влада Саудівської Аравії відмовилась приймати членів родини вбитого ватажка "Аль-Каїди" Усами бін Ладена.

Три вдови і дві дочки терориста були засуджені судом Пакистану до 45 діб в'язниці за незаконне перебування в країні. Термін арешту закінчився цього тижня, але Ер-Ріяд поки не готовий їх прийняти.

Саудівська Аравія дала зрозуміти пакистанській владі, що в майбутньому родичі бін Ладена повинні бути депортовані в королівство тільки через якусь третю країну.

Адвокат членів родини екс-глави терористичної мережі "Аль-Каїда" Амір Халіл шкодує, що "сьогодні влада Пакистану та Саудівської Аравії ще не погодили всі формальності щодо депортації родини бін Ладена".

Вашингтон вимагає повної депортації клану бін Ладена. Тобто ще дев'ятьох його дітей, а також дитини його старшого сина, вбитого під час штурму американським спецназом разом з батьком, а також брата молодшої із трьох дружин терориста.

Що буде з жінками після депортації, невідомо.

У Пакистані Усама бін Ладен таємно від влади проживав разом із сім'єю протягом двох років, родина перейшла кордон таємно в зоні племен. Після завершення операції зі знищення Усами бін Ладена американські командос передали групу родичів бін Ладена пакистанській владі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram