ГоловнаСвіт

Клінтон: "Зарано судити корейського лідера"

Клінтон сподівається й чекає

Клінтон: "Зарано судити корейського лідера"
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Хілларі Клінтон висловила надію, що молодий лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, ще може змінити курс, незважаючи на нещодавній запуск ракети й загрозу проведення нових ядерних випробувань.

Про це повідомляє Reuters у четвер 19-го квітня.

В інтерв'ю CNN Клінтон сказала, що ще зарано робити зауважененя молодшому синові покійного Кім Чен Іра, котрий бачив занепад Північної Кореї і бачив, як розробляється програма ядерної зброї під час 17-річного правління батька.

"Ми дійсно чекаємо та спостерігаємо, чи може він бути тим лідером, який потрібен КНДР".

"Якщо він просто піде вслід за батьком, ми не чекаємо нічого більшого за провокаційну поведінку та глибокий провал (у спробах) політичної та економічної еліти подбати про власних людей", - заявила Клінтон.

"Але наскільки нам відомо, він жив поза межами Півічної Кореї. Ми віримо, що він сподівається на зміну умов у Північній Кореї. Але, знову-таки, ми будемо спостерігати й чекати", - підкреслила вона.

Нагадаємо, КНДР заявила, що готова у відповідь вжити заходів в умовах міжнародного осуду за невдалий запуск ракети й готова провести нові ядерні випробування. США й інші країни вважають, що запуск був випробуванням ракети дальної дії, але КНДР наполягає на тому, що він призначався для запуску на орбіту супутника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram