ГоловнаСвіт

Лондон почав відлік останніх 100 днів до Олімпіади

У середу Лондон розпочав відлік останніх 100 днів до старту літньої Олімпіади і закінчує останні приготування перед першими з 1948 року британськими Іграми.

Лондон почав відлік останніх 100 днів до Олімпіади
Лондон готовиться к Олимпиаде
Фото: euromag.ru

До величезного напливу людей на британську столицю готуються основні транспортні вузли: міжнародний і вже сьогодні найзавантаженіший у світі аеропорт "Хітроу" і вокзал "Сент-Панкрас". Компанія ВАА, що управляє "Хітроу", зараз реалізовує проект підготовки аеропорту до Ігор вартістю 24 млн євро: реєстраційні стійки встановлюють просто в олімпійському селищі, а на місці однієї зі службових парковок створюють тимчасовий термінал - "Термінал Ігор".

Нещодавно відкрили новий вестибюль "Сент-Панкрас", куди прибуватимуть європейські поїзди, зокрема з кіньми для змагань, і звідки вирушатиме експрес просто до олімпійських об'єктів. До збільшення пасажиропотоку в рази готуються і аеропорти навколо Лондона, які будуть приймати приватні літаки. У місті вже розвішано оголошення, якими дорогами проляжуть "олімпійські траси", де окрема смуга транспорту буде призначена для гостей та учасників Ігор. Якісь дороги закриють на певні дні, наприклад, більшість центральних вулиць 5 і 12 серпня через проведення марафонів, а алея Мелл буде перекрита протягом трьох тижнів, оскільки безпосередньо неподалік Букінгемського палацу відбуватимуться змагання з пляжного волейболу.

Сам Олімпійський парк уже давно вповні проводить тестові заходи на всіх об'єктах, зокрема й на центральному стадіоні. На події безпосередньо Олімпіади продано 10,8 млн квитків на суму 527 млн фунтів стерлінгів. На початку травня у продаж надійдуть решта 4 млн квитків.

Водночас триває підготовка масштабної операції гарантування безпеки вартістю 1,2 млрд євро, для якої саме навчають 23 000 осіб.

Перші спортсмени почнуть заїжджати в олімпійське селище вже 15 липня.

У середу, знаменуючи вихід на фінішну пряму перед відкриттям Ігор 27 липня, в лондонському парку "К'ю-Гарденс" керівники оргкомітету Ігор LOCOG посадили дуб, позначивши також внесок Великобританії у формування сучасного олімпійського руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram