ГоловнаСвіт

Росія посперечалася з "великою вісімкою" через гомосексуалістів

Росія категорично відмовилася підтримати ту частину заяви голів зовнішньополітичних відомств країн "великої вісімки" на саміті в Чикаго, що стосується питання про сексуальні меншини і про захист їхніх прав, і зробила відповідну виноску в підсумковій заяві головування G8.

Росія посперечалася з "великою вісімкою" через гомосексуалістів
Фото: Newsru.com

"У міжнародному праві немає окремих норм, які регламентують захист осіб відповідно до їхньої сексуальної орієнтації, або так званої гендерної ідентичності", - заявив журналістам заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

Він наголосив, що Росія "не може погодитися зі спробами штучно виокремити цю категорію осіб як самостійну групу, що нібито претендує на особливий захист своїх прав та інтересів у рамках міжнародного режиму дотримання прав людини". Крім того, за словами заступника міністра, в Москві вважають "неприйнятним, коли під приводом захисту представників так званих секс-меншин на практиці, по суті, проводять агресивну пропаганду й нав'язування певного способу поведінки та системи цінностей, які можуть образити почуття значної частини суспільства".

Нагадаємо, в Росії вже в чотирьох містах ухвалено закони, що передбачають штрафи за пропаганду педофілії, гомосексуалізму (мужолозтва і лесбіянства), бісексуалізму і трансгендерності серед неповнолітніх: у Санкт-Петербурзі, Рязані, Архангельську і Костромі. Тим часом чиновники просувають прийняття "антигейского закону" на федеральному рівні.

Ухвалення цих законів спровокувало широку дискусію і в Росії, і за кордоном. Борці за права секс-меншин вважають, що під виглядом боротьби за моральність прийдешнього покоління влада намагається заборонити будь-які публічні заходи гомосексуалістів і представників будь-якої іншої нетрадиційної сексуальної орієнтації. Гей-активісти обіцяють дійти до Європейського суду з прав людини, відстоюючи свої права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram